Lansare de carte a istoricului de artă de origine română Sanda Miller

Lansare de carte a istoricului de artă de origine română Sanda Miller

DISTRIBUIȚI

Volumul „Images on the Page. A Fashion Iconography” este o lucrare interdisicplinară, publicată de prestigioasa editură Bloomsbury. Istoricul de artă de origine română Sanda Miller propune o alternativă radicală la abordările convenționale din istoria modei, metodologia pe care a dezvoltat-o fiind o iconografie a modei.

Lansarea va avea loc joi, 27 ianuarie 2022, la sediul ICR Londra, ca un omagiu adus personalității și contribuțiilor Sandei Miller.

Aplicând teoria iconografiei lui Panofsky ilustrațiilor din cărți, reviste, albume de modă, precum și fotografie de modă și chiar evenimente de modă în sine, Miller descoperă trei niveluri de semnificație: descriptiv, secundar (sau convențional) și terțiar sau „simbolic”. Procedând astfel, ea răspunde la întrebări precum cine este modelul; ce purtau oamenii și de ce, cum trăiau oamenii? Ea demonstrează că imaginile de modă, departe de a fi pur descriptive, sunt pline de sens și pot fi folosite pentru a arunca lumină asupra societății, clasei, culturii și istoriei portului.

La eveniment vor lua cuvântul Giulia Miller, Frances Arnold, editor Bloomsbury, Carly Bull, consultant arte vizuale din partea editurii Bloomsbury și va fi deschis de câteva mesaje video transmise de prof. dr. Peter McNeil, University of Technology, Sydney și de conf. univ. dr Liliana Țuroiu, Facultatea de Arte Decorative și Design (FADD), Departamentul Modă – Design Vestimentar.

Evenimentul va fi în limba engleză, cu o durată de 1h.30 și va fi în format restrâns, cu respectarea protocolului sanitar.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.