Lansare de carte la Biblioteca Metropolitană – File frânte din viața Iuliei...

Lansare de carte la Biblioteca Metropolitană – File frânte din viața Iuliei Hasdeu

DISTRIBUIȚI

De 8 Martie, începând cu ora 16:00, Biblioteca Metropolitană București și Asociația Culturală Iulia Hasdeu organizează un eveniment dedicat culturii și creativității feminine prin lansarea  volumului: ”File frânte din viața Iuliei Hasdeu”.

Scriitor, traducător, critic literar, fondator și președinte al Asociației Culturale Iulia Hasdeu pentru UNESCO, autoarea volumului,  dr. Crina Decusară-Bocșan  este înainte de toate un statornic cercetător plin de respect pentru cea  numită în debutul articolului „Iulia Hasdeu” apărut în Universul Literar anul XXXV, nr. 22, de Duminică, 14 Septembrie 1919, ”Un fenomen, o minune, o apariție care scânteiază o clipă într-o viață de om și se stinge, pentru ca mult după aceea să uimească o lume cu opera ei strălucită”.

„În cadrul evenimentului vor lua cuvântul Vasile Poenaru, director al eLiteratura, Mircea Coloșenco, istoric literar, și  Geo Călugăru, scriitor și critic literar, care ne vor conduce în lumea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu și a fiicei sale Iulia, cea care ne-a vorbit de dincolo de moarte. Vom avea înainte o frântură din viața unei scântei, o frântură coborâtă direct din manuscrise ce nu pot fi atinse, o frântură născută sub semnul unui multiplu dacă…, o frântură purtată spre noi de la Paris în cuferele cu caiete ale Iuliei, o frântură ce și-a ales pana care să o aștearnă, pe d-na Crina Decusară – Bocșan, călăuza ce, cu mare modestie, ne oferă acum o adevărată capodoperă sub un nume deloc întâmplător ”Frânturi din viața Iuliei Hasdeu”. Și pentru că Iulia iubea muzica și cânta dumnezeiește la pian, ba chiar  și compunea ea însăși, domnului  Ovidiu Țuțuianu ne va face onoarea de a susține un recital de pian”, transmit Biblioteca Metropolitană București și Asociația Culturală Iulia Hasdeu.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

*** 

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter ori transmite sugestiile Dvs. pe adresa de email: contact@timpromanesc.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.