Lansare de carte la Cernăuți

Lansare de carte la Cernăuți

sursa foto: Timp Românesc

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând cu orele 11.00, la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, va avea loc o lansare de carte la care sunt invitaţi să participe profesorii de limba şi literatura  română,  de istorie, scriitori şi ziarişti cernăuţeni, medici români, studenţi, şi elevi. 

Totodată, acest eveniment are loc cu ocazia Zilelor Culturii Tradiţionale Româneşti la Cernăuţi. Vor fi prezentate trei volume apărute recent la diverse edituri din ţară şi din afara hotarelor ei actuale.

Este vorba despre cartea “Membrii Consiliului Naţional Român din Bucovina ales la Adunarea Constituţională din 27 octombrie 1918”, de Dumitru Covalciuc, Societatea Medicală „Isidor Bodea” la 20 de ani de Activitate şi a Antologiei de Poezie „Târgovişte-Chişinău-Cernăuţi”, o triadă a liricii româneşti, care cuprinde 28 de poeţi din Târgovişte, 30 din Basarabia şi 23 din nordul Bucovinei.

Toate aceste cărţi apărute în preajma zilei de 1 decembrie reprezintă un frumos cadou adus de bucovineni marii sărbători naţionale – Centenarul Unirii, pe care îl vom marca anul viitor.