Lansare de carte românească la Cernăuţi

Lansare de carte românească la Cernăuţi

DISTRIBUIȚI
Foto: BucPress

La 22 aprilie sediul Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți a găzduit o lansare de carte. Este vorba de volumul „CFR”, semnată de cunoscutul scriitor și critic literar din România Ioan Răducea, scrie BucPress.

Liviu Grasoiu scrie în prefața cărții lui Ioan Răducea că autorul este „harnic, în căutarea acelui drum ce îi va purta sau nu, numele, căci a aborda aproape concomitent, critica și istoria literară, proza și poezia, înseamnă nu deruta, ci manifestarea mai multor disponibilități…”. Criticul literar Alex Ștefănescu menționează că  autorul cărții „CFR” povestește – în fraze lungi, interminabile – diverse călătorii cu trenul, încercând să integreze în relatare și ceea ce produce gândirea lui asociativă, mereu efervescentă. „Amintiri, idei fulgurante, referințe culturale, impresii de o clipă se succed torențial și imprevizibil, într-un text care pare să aibă drept model romanul Ulise al lui James Joyce”, scrie Ștefănescu.

Acțiunea culturală din data de 22 aprilie a.c. a prilejuit vernisarea expoziției de pictură a artistei Flavia Pintea din Iași.

A avut loc și lansarea celui de-al XXVII-le-a număr al almanahului „Țara Fagilor”, in memoriam Dumitru Covalciuc. Au participat reprezentanți ai mediului asociativ românesc din regiunea Cernăuți, jurnaliști, profesori.

La evenimentul cultural a luat parte Ionel Ivan, ministru consilier la Consulatul General al României la Cernăuți, rostind un mesaj de salut și încurajare culturale din partea conducerii misiunii diplomatice românești  acreditate la Cernăuți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.