Lecţii demonstrative de limba română la Institutul francez din Amsterdam

Lecţii demonstrative de limba română la Institutul francez din Amsterdam

Poeții Marin Mălaicu-Hondrari (România) şi Irina Nechit (Rep. Moldova) vor participa la festivalul Transpoesie de la Bruxelles, în contextul Zilei Europene a Limbilor. Evenimentul va fi marcat şi prin organizarea a opt lecţii demonstrative gratuite de limba română la Institutul francez din Amsterdam.

Festivalul european Transpoesie, la care participă în acest an peste douăzeci de poeţi din tot atâtea ţări, este organizat anual de EUNIC Bruxelles și va fi inaugurat în premieră la Maison de la Poésie Namur, pe 23 septembrie.

Transpoesie 2015 va coborî cortina în data de 8 octombrie, printr-un spectacol care alătură muzică, slam și arte vizuale.

Orele demonstrative de limba română se adresează elevilor olandezi din ciclul gimnazial şi se vor desfăşura în 24 septembrie, între 9:30-16:00, la Institutul francez din Amsterdam. Elevii olandezi îşi vor îmbunătăţi competenţele lingvistice prin deprinderea unor noţiuni de bază în limba română, se vor familiariza cu formulele de salut şi vor învăţa să se prezinte şi să numere în limba română. Jocuri interactive, cântece şi concursuri cu premii vor stimula interesul elevilor olandezi pentru descoperirea culturii româneşti.

Evenimentul este organizat de EUNIC Olanda în colaborare cu Comisia Europeană şi este găzduit de Institutul francez din Amsterdam şi de Institutul Goethe din Rotterdam. Celelalte limbi străine pe care elevii olandezi le vor descoperi sunt: malteză, maghiară, lituaniană, germană, italiană, franceză, slovacă, poloneză, turcă, spaniolă, cehă, greacă, croată şi suedeză.

Ziua Europeană a Limbilor, manifestare dedicată bogăţiei lingvistice, etnice şi culturale a Europei, încurajează învăţarea limbilor străine și sensibilizează publicul larg față de varietatea lingvistică europeană.