Liberal-reformatorii moldoveni strâng semnături pentru înscrierea noului partid

Liberal-reformatorii moldoveni strâng semnături pentru înscrierea noului partid

Partidul care va fi creat de grupul liberalilor reformatori se va numi ”Partidul Liberal Reformator din Moldova”, au declarat surse oficiale de la Chișinău, citate de Karadeniz Press. Noua formațiune politică va lua ființă după decizia Consiliului de Constituire, din data de 1 august 2013.

Conform unui comunicat de presă, decizia a fost adoptată după mai multe runde de negocieri cu membri ai viitorului partid, având în vedere faptul că această denumire s-a înrădăcinat în conștiința publică. Liberal-reformatorii intenționează să ”ofere Republicii Moldova șansa de a realiza toate aspirațiile politice, sociale, economice  și naționale”.

Reformatorii au decis că inițieze procedura de stranger de semnături pentru înregistrarea noii formațiuni politice. În cadrul ședinței au fost formate echipele şi coordonatorii lor, însărcinate cu lucrul asupra statutului şi programului viitorului partid.

Reamintim ca grupul reformatorilor, care în aprilie 2013, și-au exprimat dezacordul cu politica Partidului Liberal, a decis să își formeze propria formațiune politică. Partidul va fi de centru-dreapta și va avea doctrină liberală, pentru înregistrarea partidului fiind necesare 4.000 de semnături. În acest moment, grupul reformatorilor liberali face parte din coaliția de guvernare de la Chișinău, reprezentanții săi fiind prezenți în guvernul Republicii Moldova, dispunând și de 7 deputați în Legislativ.

Anterior, liderul PL, deputatul Mihai Ghimpu a numit noul proiect ”mort din start” și consideră că noua formațiune politică nu are șanse să acceadă în viitorul Parlament.