Liceeni timişoreni întâlnesc marii scriitori ai lumii la Festivalul Internaţional de Literatură

Liceeni timişoreni întâlnesc marii scriitori ai lumii la Festivalul Internaţional de Literatură

DISTRIBUIȚI

Scriitori din Ungaria, Germania, Israel, Austria, Ucraina, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Cehia şi România se întâlnesc 21 – 23 septembrie la Festivalul Internaţional de Literatură la Timişoara.

„Fiţi alături de scriitorii de prima mărime şi veniţi să-i vedeţi şi să-i ascultaţi la cel mai important festival de literatură din Vestul României, FILTM! ”, este îndemnul lui Robert Şerban, preţedintele Festivalului.

Pe lista oaspetilor din strainatate se afla nume precum György Dalos (Ungaria), Meir Shalev (Israel), Radka Denemarková (Republica Ceha), György Dragomán (Ungaria), Marjana Gaponenko (Austria, Ucraina), Lidija Dimkovska (Republica Macedonia) şi Adisa Bašić (Bosnia si Hertegovina).

Potrivit organizatorilor, oaspeţilor din străinătate li se vor alatura, de-a lungul celor 3 zile ale Festivalului, nume importante ale literaturii române contemporane: ​​Andrei Pleşu, Ioana Parvulescu, Cristian Teodorescu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Miruna Vlada, Ion T. Morar sau Petru Iliesu.

Prin arhitectura programului, ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM) este cea mai complexă din istoria proiectului – festivalul se deschide şi spre publicul tânăr, prin întâlnirile scriitorilor cu elevii de la cele mai importante licee din capitala Banatului şi prin conferinţele dedicate studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Ca o avanpremieră la FILTM, Centrul Ceh vor rula cele mai reprezentative adaptări cinematografice ale romanelor lui Milan Kundera: Gluma, Nimeni nu va rade si Eu, zeul indurerat.

Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM), un proiect iniţiat în 2012, de Oana Boca, Ioana Gruenwald şi Robert Serban, se numară pe lista proiectelor cu care Timişoara candidează la statulul de „capitală culturală europeană” în 2021.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.