Liceenii constănţeni impresionează din nou NASA

Liceenii constănţeni impresionează din nou NASA

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, coordonaţi de profesorul Ion Băraru, continuă să îi impresioneze pe specialiştii NASA, care le răsplătesc ideile cu premii.

Noua reuşită este câştigarea concursului „Ames Space Settlement Design 2016“, unde tinerii au obţinut mai multe medalii, dintre care două de aur, lucru care i-a calificat pentru următoarea etapă, ce va avea loc în Puerto Rico.

Pentru concursul organizat de Agenţia Spaţială Americană, elevii constănţeni au conceput tot felul de aşezări umane, care să poată fi construite în spaţiu şi au concurat cu tineri din peste 15 ţări. În total, elevii de la „Mircea cel Bătrân“ au obţinut şapte premii şi două menţiuni, iar unii dintre ei nu se află la prima participare la o astfel de competiţie şi nu există ediţie la care aceştia să nu îi impresioneze pe cei de la NASA, notează Observator de Constanţa.

 O premieră a fost faptul că una dintre echipe a fost coordonată de un elev, fiind vorba despre Costin George Dobrin, un mircist care a câştigat numeroase competiţii, iar anul trecut a luat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie.