Limba română, clar și corect. A fost lansată o aplicație pentru IPhone...

Limba română, clar și corect. A fost lansată o aplicație pentru IPhone și Android

Prima aplicație de dicție în limba română a fost lansată oficial și poate fi descărcată gratuit, fiind disponibilă atât pentru iPhone cât și pentru Android, informează Playtech.

Aplicația dicție.ro vine în sprijnul celor care doresc să înveţe limba română,  dar şi a celor ce doresc să-şi îmbunătăţească cunoştinţele gramaticale şi de fonetică, aspecte ce se rezolvau prin metoda clasică de a apela la un profesor.

Aşadar, programul are mai multe secțiuni, în prima secţiune intitulată ”Quiz”, se găsesc peste 7.00 de întrebări cu greșeli frecvente făcute de români, cuvinte greu de pronunțat și construcții complicate.

Apoi, secțiunea ”Exersează” cuprinde o mulțime de exerciții de dicție scrise de echipa dictie.ro, exerciții care au rolul de a ”dezlega” limbile utilizatorilor. De asemenea, exercițiile sunt disponibile și în format audio, pentru ca utilizatorii să aibă un model de urmat.

Secțiunea ”Testează-ți dicția” este singura opțiune pentru care va trebui să plătești deoarece îți permite să fii evaluat direct de către traineri de dicție profesioniști. În această secțiune, vei fi pus să citești, cu voce tare, un text, iar în acest timp vei fi înregistrat. Aplicația va trimite automat fișierul audio pe adresa de email a profesorilor de dicție care, în decursul a 48 de ore, îți vor trimite un feedback complet privind pronunția, vocea, ritmul și eventualele defecte de vorbire.

Totodată, în secțiunea ”Blog”, sunt articole din domeniu menite să te ajute să scrii și să vorbești corect,  cu tehnici ale lecturii la microfon.

Aplicația dictie.ro a fost concepută de Carmen Ivanov, om de radio cu 15 ani experiență în pregătirea persoanelor pentru apariții publice și autoare a cărților de dicție ”Șase sași în șase saci” și ”Șase saci”, și realizată de echipa de programatori de la Kappsule Studios.

Aplicația poate fi descărcată de AICI, în versiune pentru Android, și AICI, în versiunea pentru iPhone.