Limba română un mijloc eficient pentru dezvoltarea unei reţele educaţionale adecvate în...

Limba română un mijloc eficient pentru dezvoltarea unei reţele educaţionale adecvate în Israel

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a fost primit, ieri, de preşedintele Shimon Peres,  la finalul vizitei în Israel.

În cadrul întrevederii a fost analizat potenţialul ridicat al relaţiilor bilaterale economice şi tehnico-ştiinţifice, a căror pondere tinde să devină din ce în ce mai semnificativă. Cei doi demnitari au evocat importanţa promovării de proiecte concrete în domenii precum investiţii, agricultură, energie, care să conducă la creşterea schimburilor economice bilaterale, în condiţiile în care ambele părţi cunosc o perioadă de creştere economică. Ministrul Titus Corlăţean a relevat importanţa geostrategică a României la Marea Neagră şi Dunăre, cu deschidere spre marile rute trans-continentale.  

A fost exprimată necesitatea de a dezvolta, pe viitor, relaţia cu noile generaţii ale originarilor din România, respectiv generaţiile a doua şi a treia. A fost subliniată importanţa menţinerii limbii române şi a patrimoniului cultural românesc prin intermediul dezvoltării unei reţele educaţionale adecvate în Israel. 

Cei doi oficiali au explorat modalităţile de aprofundare pe termen lung a relaţiilor bilaterale, unele dintre cele mai importante fiind cooperarea în domeniul ştiinţei, tehnologiei şi crearea de contacte la nivelul tinerilor din cele două ţări.

În cursul convorbirii, preşedintele Shimon Peres şi ministrul Titus Corlăţean au relevat importanţa transferului cunoştinţelor şi a experienţelor acumulate de la o generaţie la alta.

Pe parcursul întrevederii, şeful diplomaţiei române a abordat o serie de teme regionale, cu accent pe Vecinătatea Estică, respectiv parcursul european al Republicii Moldova.