„Liviu Rebreanu – contemporanul nostru”, la Chişinău

„Liviu Rebreanu – contemporanul nostru”, la Chişinău

Personalităţi marcante din cultura românească se vor reuni, în perioada 23 – 24 noiembrie, la simpozionul „Liviu Rebreanu – contemporanul nostru” din Chişinău, organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Biblioteca Publică Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău.

Evenimentul se va desfășura în incinta bibliotecii municipale, începând cu ora 10.00 a zilei de 23 noiembrie.

La lucrările simpozionului participă scriitori și cercetători ai operei lui Liviu Rebreanu printre care acad. Mihai Cimpoi, Vladimir Beșleagă, Alexandru Burlacu, Ioan Cristescu, Ioan Groșan, Andrei Moldovan, Ioan Pintea, Zanfir Ilie și acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău. În același cadru vor fi lansate ultimele apariții de studii critice privind operele rebreniene.

Simpozionul marchează celebrarea a 130 de ani de la nașterea marelui prozator Liviu Rebreanu, prilej propice pentru readucerea în actualitate a operei autorului „Padurii spânzuraților” și a lui „Ion”.

De asemenea, manifestarea își poropune promovarea noilor abordări de interpretare a romanelor lui Rebreanu și încurajarea generației tinere de critici literari pentru a redescoperi personalitatea proteică a creatorului romanului modern românesc.