”Long Lost”, momente de viață cotidiană a două decenii românești

”Long Lost”, momente de viață cotidiană a două decenii românești

Foto: ICR

În perioada 23 noiembrie – 2 decembrie 2017, în diverse locații alternative din Tel Aviv, va avea loc Festivalul Internațional de Fotografie. Ajuns în acest an la ediția a V-a, a cărei temă este Identitatea, Festivalul reprezintă cel mai important eveniment de profil din Israel.

România va fi reprezentată la ediția din 2017 de fotograful român Andrei Pandele. Lucrările semnate de Andrei Pandele fac parte din expoziția colectivă cu titlul Long Lost, prezentată în cadrul programului internațional al Festivalului, și surprind momente de viață cotidiană din istoria anilor 1970 – 1990 a României. Alături de Andrei Pandele, expoziția include și lucrări ale fotografilor: Daniel Gebhart (Austria), Elin Høiland (Norvegia), Evgenia Arbugaeva (Rusia), Laura Letinsky (Canada), Weronika Gęsicka (Polonia).

Cu sprijinul ICR Tel Aviv, Andrei Pandele va participa la două dintre evenimentele centrale ale Festivalului: ”Photographers night maraton”, în data de  26 noiembrie, ora 20:30, MidTown Tel Aviv, precum și la Gallery Talk, în data de 27 noiembrie, ora 19:00, MidTown Tel Aviv.

Festivalul Internațional de Fotografie reunește peste 200 de artiști fotografi din Israel și din străinătate într-un program de 30 de expoziții, conținând peste 1 000 de exponate, publicul prezent la eveniment fiind de aprox. 50 000 de vizitatori. Scopul Festivalului este de a oferi o platformă culturală pentru schimburile interdisciplinare prin arta fotografică, promovând, în același timp, și spiritul inovator, activismul social și construirea de legături între culturi și comunități prin intermediul limbajului fotografic. Programul de expoziții reprezintă o ocazie pentru fotografii profesioniști și amatori și pentru publicul larg de a realiza o cercetare amănunțită a granițelor fotografiei. Prin susținerea celor mai bune talente contemporane în domeniul fotografiei, Festivalul aduce în atenția publicului cele mai noi inovații tehnologice și artistice din domeniul fotografiei. Intrarea la evenimente se face pe baza de bilet: https://eventbuzz.co.il/PHOTOISRAEL

La Festival participă artiști din Israel, Polonia, Austria, Spania, Rusia, Norvegia, Cehia, Canada, România, Germania, India, Italia, Olanda. Festivalul este organizat în colaborare cu Primăria Tel Aviv, Muzeul Israel, Fundația Meitar, ArtLink, institutele culturale și Ambasadele țărilor reprezentate de artiști în Festival.