Acasă Cultura / Culte Lucrările Bienalei Internaţionale de Pictură din Chișinău expuse la Palatul Parlamentului

Lucrările Bienalei Internaţionale de Pictură din Chișinău expuse la Palatul Parlamentului

foto arhiva

125 de pictori din 27 de ţări (Argentina, Armenia, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Coasta de Fildeș, Cuba, Franţa, Germania, Grecia, India, Iran, Japonia, Lituania, Moldova, Mongolia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Spania, SUA, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan) vor prezenta, începând de astăzi peste 150 de lucrări reunite în cadrul celei de-a IV-a ediții a Bienalei Internaţionale de Pictură din Chișinău. 

Ajunsă la cea de-a patra ediţie, Bienala Internaţională de Pictură Chişinău 2015 îşi revendică tot mai sigur un loc de prestigiu pe scena culturală a spaţiului public internaţional al artelor vizuale.

Expoziţia se impune în sistemul internațional al picturii contemporane, ca una dintre manifestările culturale de anvergură, reuşind să atragă de la o ediție la alta un număr tot mai larg de artişti de valoare din Republica Moldova, România şi din străinătate, aceasta devenind un canal de comunicare culturală internaţională.

La fel ca şi la ediţiile precedente în cadrul expoziţiei se regăsesc artişti români de mare notorietate, în calitate de invitaţi de onoare: Gheorghe Anghel, Miron Duca, Constantin Flondor, Marin Gherasim, Viorel Mărginean, Horea Paştina, Corneliu Vasilescu, Petru Lucaci, Vasile Tolan, Silvia Radu, Suzana Fântânariu, dar şi o serie de artişti talentaţi, mai tineri: Mihai Perca, Gabriela Culic, George Mircea, Adrian Dica, Maia Ştefana Oprea, Ana Petrovici-Popescu, Răzvan Mihalcea ş.a. Printre cei şapte premianţi ai acestei ediţii se regăsesc şi doi artişti români: Mihai Perca, Laureatul Premiului I, precum şi Gabriela Culic, Laureată a Trofeului ARTMUSEUM al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău.

Expoziţia, prezentată în Sala de Expoziţii ”Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului României, va rămâne deschisă până în 27 august.