”Lupii Negri” s-au întors acasă

”Lupii Negri” s-au întors acasă

Foto: Adevarul

60 de militari au fost întâmpinaţi, în weekend, de familiile care i-au aşteptat la Aeroportul din Iaşi. „După şase luni de misiune în teatrul de operaţii Afganistan, primii militari ai Batalionului 151 Infanterie «Lupii Negri» din Iaşi au revenit acasă. Felicitări pentru misiunea îndeplinită!“, au postat colegii de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt“ pe pagina de Facebook.

Militarii au primit sute de mesaje de felicitare, dar îmbrăţişările celor dragi au fost cele mai importante. „Mă bucur că s-a întors acasă sănătos“, a spus mama unuia dintre cei 60 de militari ajunşi pe Aeroportul din Iaşi.

Aceştia şi-au început misiunea în februarie 2017.  În Afganistan, „Lupii Negri” au avut misiunea să securizeze Baza Militară Aeriană Kandahar şi să asigure protecţia forţei atât pentru trupele proprii cât şi pentru echipele de consiliere şi instruire ale Armatei Naţionale Afgane.

Pe lângă misiunile executate independent sau în parteneriat cu forţele de securitate afgane, în scopul interzicerii amplasării dispozitivelor explozive improvizate, militarii români desfăşoară acţiuni de angajare a liderilor locali în scopul creşterii capabilităţilor forţelor afgane şi sporirea încrederii în reprezentanţii guvernului afgan de a asigura un mediu sigur şi stabil în sudul Afganistanului“, au transmis oficialii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt“, potrivit adevărul.ro.