Lupta juridică în faţa tribunalului din cadrul CRS a luat sfârşit!

Lupta juridică în faţa tribunalului din cadrul CRS a luat sfârşit!

Conducerea legitimă a CRS este confirmată de Sentinţa Curţii de Apel din Novi Sad, prin care se obligă fostul preşedinte Ion Cizmaş de a preda încăperile din strada Vasca Popa nr. 16 din Vârşeţ, precum să predea întreaga arhivă, ştampilele şi inventarul în termen de 15 zile, sub ameninţare de executare silită, anunță Comunitatea Românilor din Serbia pe site-ul propriu.  Potrivit comunicatului, sentinţa instanţei este finală şi nu se mai poate face recurs.

 Deşi actuala conducere este înregistrată de mai bine de un an de zile la Agenţia pentru Registrele Economice, secţia Asociaţii, cu o decizie definitivă cu putere de exerciţiu, prin diverse manipulări, existau nedumeriri cu privire la procesul juridic din faţa instanţei.

 Prin recenta sentință toate acuzațiile fostei conduceri au fost response, după un process care a durat trei ani.

”Este de datoria noastră de a readuce Comunitatea Românilor din Serbia în rândul românilor, de readuce acele timpuri când românul nu se gândea la interesul său personal, ci a dat sprijin necondiţionat comunităţii.

 Acest proces a început deja. Cea mai bună dovadă o dau multiplele activităţi ale CRS prin intermediul filialelor sale, în condiţiile în care, în toţi aceşti ani, am funcţionat cu conturile blocate, fiind apăsaţi de datoriile moştenite. Comunitatea Românilor din Serbia are în continuare uşa deschisă pentru toţi românii”, se mai arată în comunicatul CRS semnat de Mihailov Stevan.