Mădălina Condrea, prima româncă care cucereşte Himalaya

Mădălina Condrea, prima româncă care cucereşte Himalaya

Foto: http://radiotimisoara.ro/

Mădălina Condrea, o alpinistă din Arad, a reuşit o performanţă extraordinară. Ea a devenit prima femeie din România care a urcat pe un vârf de peste 8.000 de metri înălţime, în Himalaya. Mădălina are 28 de ani şi este printre puţinele femei din lume care au ajuns atât de sus, scrie digi24.

Mădălina sau Ina, așa cum îi spun prietenii, este încă în Nepal, unde la finalul săptămânii trecute a scris istorie în alpinismul românesc. A cucerit al optulea cel mai înalt vârf din lume – Manaslu.

Mădălina Condrea: „Pentru mine a fost un vis. Timp de 9 ani de zile am adunat fonduri și m-am gândit că voi ajunge acolo. Ușor nu a fost, nu pot să spun că a fost ușor, dar toată suferința a meritat”. Mădălina este născută și crescută în România, dar de 10 ani trăiește în Elveția, unde predă limbi străine.

Mădălina Condrea: „De 12 ani merg să înot zilnic și de 10 ani alerg zilnic 10 km pe zi și, o dată pe săptămână, 20. Deci asta a fost singura pregătire pe care am făcut-o, antrenamentul meu normal”. Mădălina este prima femeie din România care atinge 8.163 de metri. În 2006 un alt român îşi trecea performanţa în palmares.

Horia Colibășanu, alpinist: „Manaslu este deosebit pentru că e unul dintre vârfurile, nu foarte dificile tehnic, dar foarte periculoase din cauza avalanșelor. Ninge mult, ninge aproape în fiecare zi și atunci ruta poate fi întretăiată de avalanșe deși câteodată merg foarte mulți alpiniști acolo în speranța de a ajunge pe vârf. Au fost și tragedii”.

În ascensiunea ei, Mădălina Condrea a fost ajutată de şerpaşi.