MAE a emis o avertizare de călătorie pentru R. Moldova

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru R. Moldova

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Moldova sunt avertizați de MAE că “există posibilitatea apariției unor manifestații publice de protest, în principal în municipiul Chișinău”.

Din acest motiv, MAE recomandă

– evitarea mulțimilor publice, în special a demonstrațiilor și acțiunilor de protest;

– respectarea instrucțiunilor primite din partea instituțiilor de asigurare a ordinii publice;

– urmărirea mass-mediei locale pentru a afla care sunt zonele în care se desfășoară acţiuni de protest, pentru a le putea evita.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefoanele de permanență ale: Ambasadei României la Chișinău +373 68 33 63 63, Consulatului General al României la Cahul +373 60 20 09 25 și Consulatului General al României la Bălți +373 68 19 50 06.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:http://chisinau.mae.ro,http://balti.mae.ro,http://cahul.mae.ro,www.consularprotection.eu șiwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.