MAE anunță că 29 de românii aflați pe feribotul care a luat...

MAE anunță că 29 de românii aflați pe feribotul care a luat foc lângă insula Corfu au fost salvați

DISTRIBUIȚI

În urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineața zilei de 18 februarie 2022 în apropierea Insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane pe ruta dintre Grecia și Italia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment de autoritățile grecești reprezentanților misiunii diplomatice (Ambasada României în Grecia și Consulului Onorific al României în insula Corfu), printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 și +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul număr de telefon de permanență al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222.

Un incendiu puternic a izbucni pe un feribot în Marea Mediterana, cu 288 de persoane la bord. Un videoclip publicat de un site de știri grecesc arată un vas cuprins de flăcări uriașe. La bord erau și 29 de români.

Incidentul s-a produs pe pachebotul Euroferry Olympia.

Mai multe remorchere au fost trimise să ajute pasagerii de pe vasul care se îndrepta spre portul Brindisi din Italia.

Toți pasagerii sunt în siguranță acum. Ei au fost urcați în bărci de salvare, a anunțat secretarul grec pentru marina comercială, pentru presa din Grecia, citat de Digi24.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.