Acasă Alte comunitati MAE: Cei șase cetăţeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare au...

MAE: Cei șase cetăţeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor complexe derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autorităţile franceze și australiene, toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie.

Astfel, un cetățean român a fost evacuat miercuri, 22 mai 2024, prin intermediul unei curse aeriene organizate de către autoritățile franceze, în colaborare cu cele australiene și cele din Noua Zeelandă, cu destinația Australia.

Ceilalți cinci cetățeni români au părăsit teritoriul francez de peste mări sâmbătă, 25 mai 2024. Dintre aceștia, doi au fost evacuaţi către Australia cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Australiene, ceilalţi trei fiind îmbarcaţi pe un zbor civil organizat de autorităţile franceze.

MAE le adresează mulţumiri autorităţilor franceze şi australiene pentru întregul sprijin oferit în vederea evacuării cetăţenilor români din Noua Caledonie.