MAE confirmă decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa

MAE confirmă decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat cu profund regret decesul unui cetățean român (Cristian Coman) în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul.

Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române.

Minorul și soţia victimei au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare.

Pe de altă parte, MAE nu a corfirmat dispariția celor doi cetățeni români despre care s-a scris pe rețelele de socializare. „Precizăm că informațiile vehiculate ieri pe mediile de socializare privind dispariția a doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa nu se confirmă„, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În urma demersurilor efectuate de reprezentanții Ambasadei României la Paris rezultă că cei doi cetățeni români nu se aflau în zona respectivă la momentul producerii atacului și nu figurează în evidențele autorităților franceze printre victimele atentatului.