MAE în alertă: 9 morți la Piața de Crăciun din Berlin după...

MAE în alertă: 9 morți la Piața de Crăciun din Berlin după ce un camion a intrat în mulțime

Cel puțin nouă persoane au murit și 50 au fost rănite la Berlin, luni seara, în Piața de Crăciun, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial Stare, după ce un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, a intrat în mulțime, în ceea ce Poliția Capitalei germane a apreciat ca fiind un atentat terorist.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Germania,  anunță că are în atenţie incidentul care a avut loc în seara zilei de 19 decembrie 2016, în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului. “Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectați și cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, se arata în comunicat.

Misiunea diplomatică română monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești.

Zeci de ambulanțe au ajuns la locul incidentului. Piața de Crăciun a fost evacuata de polițiști, anunta televiziunile de stiri.

Potrivit martorilor, camionul mergea cu peste 60 km/h, nu era niciun drum în apropiere și nici nu dădea semne că are de gând să se oprească. Tarabele la care se servea vin fiert au fost distruse si erau oameni plini de sânge aruncați la pământ.

Potrivit presei germane, se pare că șoferul camionului a fugit dar a fost prins de forțele de securitate germană, la puțin timp după atac, iar cel care a fost în drepta a murit în urma impactului. Publicația germană Die Welt scrie că de mai mult zile existau indicii cu privire la un posibil atentat.