Acasă Uncategorized MAE: Noi avertizări de călătorie  pentru Macedonia, Italia şi Bulgaria

MAE: Noi avertizări de călătorie  pentru Macedonia, Italia şi Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Rep. Macedonia cu privire la faptul că, în urma căderilor masive de zăpadă, autoritățile macedonene au decis închiderea drumului național care face legătura între localitățile Kicevo și Ohrid.

De asemenea, condițiile de trafic sunt foarte dificile pe segmentele de autostradă Skopje – Veles – Katlanovo.

Circulația vehiculelor de mare tonaj și a autocarelor a fost interzisă pe rutele Tetovo – Popova Sapka (stațiune montană), Mavrovo (stațiune montană) – Debar – Struga, Kriva Palanka – Deve Bair, Straza – Bukova – Gjavato.

Accesul rutier dinspre Bulgaria prin punctele de trecere a frontierei Kriva Palanka – Deve Bair se desfășoară în condiții de iarnă, fără întârzieri majore.

Potrivit autorităților macedonene, traficul aerian se desfășoară în condiții dificile, Aeroportul Internațional ”Alexandru cel Mare” raportând întârzieri ale zborurilor către Paris, Bergamo, Istanbul, Basel și Cologne.

În acelaşi context,  Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Rep. Italiene că Centrul Național de Meteorologie și Climatologie Aeronautică Militară din cadrul Ministerului Apărării, a emis, la data de 29 decembrie 2014, orele 8.00, o avertizare meteorologică valabilă pentru următoarele 6-12 ore și, în perspectivă, până la data de 1 ianuarie 2015.

Avertizarea privește și posibile fenomene atmosferice cu caracter de furtună în Sicilia și Calabria. Situația este cotată cu cod roșu pentru zonele tirenice ale regiunii Calabria și cu cod portocaliu pentru regiunile Campania, Basilicata și restul teritoriului calabrez. Pentru Molise și zona nord orientală a Siciliei este prevăzut cod galben.

Se vor înregistra vânturi puternice, cu intensificări locale până la nivel de furtună în zonele de coastă din Friuli Venezia Giulia, Veneto și Emilia Romagna.

Ninsori intense se înregistrează pe tot arcul alpin și pe toată dorsala apeninică, cu strat de zăpadă depășind pe alocuri 20 cm. Se recomandă utilizarea echipamentelor auto și a vestimentației adecvate.

Potrivit prognozei meteorologice, marea va fi foarte agitată pe toată coasta adriatică. De asemenea, se va produce o furtună de intensitate mare  în zona de nord a Mării Tireniene, înregistrându-se vânt și mare agitată în Marea Sardeniei și în tot bazinul tirenian până la strâmtoarea Messina.

Şi pe pe teritoriul Rep. Bulgaria, Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a instituit cod galben pentru vânt puternic, zăpadă și îngheț pentru toate zonele din țară.

Marţi, 30 decembrie, de la ora 18:00 până la ora 21:00 și la 4 ianuarie 2015, între orele 14:00 – 20:00, se limitează circulația vehiculelor grele de marfă de peste 12 tone pe autostrăzi și anumite zone ale rețelei de drumuri naționale. Scopul măsurii este de a îmbunătăți siguranța circulației în condiții de trafic ridicat, așteptat în perioada sărbătorilor.

Restricțiile se aplică pe următoarele secțiuni ale rețelei de drumuri naționale, autostrăzi, cu excepția secțiunii Harmanli – PCTF „Kapitan Andreevo” pe autostrada „Maritza”.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014” disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Articolul precedentRomânia a alocat alte 5 milioane de euro pentru grădiniţele din Rep. Moldova
Articolul următorAngel Tîlvăr: Putem contribui la amplificarea potențialului comunităților românilor de peste hotare!