MAE: Printre victimele atacului din Munchen nu sunt români. Nu mai sunt...

MAE: Printre victimele atacului din Munchen nu sunt români. Nu mai sunt restricții de circulație in zona dar se recomanda vigilenta.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în privința atacului produs în Munchen, conform datelor obţinute, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români. MAE a mai informat că prin intermediul Consulatului General al României la Munchen au început procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe a mai anuntat cetățenii români care călătoresc sau tranzitează landul Bavaria din Republica Federală Germania că, după atentatul produs la data de 22 iulie 2016 în Centrul Comercial Olympia din zona de est a metropolei Munchen, soldat cu morți şi răniți, situația a revenit la normal şi nu mai sunt restricții de circulație.

Având în vedere evenimentele petrecute în ultima perioadă în landul bavarez, se recomandă cetățenilor români să respecte indicațiile şi avertismentele emise de autoritățile locale, să se informeze, în timp real, cu privire la evoluția situației şi să rămână extrem de precauți și vigilenți, pe durata deplasărilor prin locurile aglomerate.

Întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situaţia o impunea.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, au fost puse la dispoziţia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Astfel, la nivelul Centrului de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetățenii români aflați în Munchen continuă să aibă la dispoziție numerele de telefon sus-menţionate, operate în regim de permanență de Centrul de Contact și Suport. Totodată, cetățenii români aflați în străinătate pot să semnaleze orice situație deosebită și pe adresa de email callcenter@mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.