MAE reacționează în cazul românului mort în Italia ce a fost înlocuit...

MAE reacționează în cazul românului mort în Italia ce a fost înlocuit cu un italian

Ministerul român de Externe a reacționat, sâmbătă seara, după eroarea făcută de autoritățile italiene, care au încurcat două victime ale cutremurului produs în centrul Italiei, la Amatrice. În locul unui bărbat de origine română, mort la cutremur împreună cu soția sa, italienii au trimis în România trupul unui cetățean italian.

Potrivit unui comunicat MAE, eroarea a fost descoperită în urma unor teste ADN care au arătat că trupul cetățeanului român în cauză se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Rudele soților Păunescu, ambii decedați în Amatrice, l-au înmormântat sâmbătă pe bărbat.

Acum însă trupul italianului, despre care oamenii susțin că nu ar avea rude, trebuie deshumat și repatriat în Italia, potrivit Ministerului de Externe. Procedura va fi continuată în cursul acestei săptămâni.

Referitor la cazul semnalat de dumneavoastră, vă informăm că, dintr-o eroare în procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate în urma seismului din Italia Centrală, unul din corpurile neînsuflețite a fost atribuit unuia dintre cetățenii români decedați la Amatrice și transportat în România la data de 27.08.2016, în vederea înhumării. Eroarea a fost descoperită în cursul acestei săptămâni, când, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit că trupul cetățeanului român în cauză se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei României la Roma, rămășițele pământești ale cetățeanului român au fost deja repatriate“, transmite MAE român.

Reprezentanții ministerului precizează că trupul cetățeanului italian urmează să fie exhumat și transportat în Italia.

Corpul neînsuflețit al cetățeanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, în România, urmează a fi exhumat și transportat în Italia. Rugăm tratarea acestui caz cu respectul cuvenit față de familiile cetățenilor români care au decedat în urma cutremurului din Italia Centrala, familii care continuă sa se confrunte cu consecințele dramatice ale acestei tragedii“, se mai arată în răspunsul MAE.