Mai multă atenţie pentru românii din Diaspora

Mai multă atenţie pentru românii din Diaspora

160
0
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, la Palatul Cotroceni, un discurs cu prilejul primirii șefilor de misiuni și a consulilor generali cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Preşedintele le-a transmis diplomaţilor români că au datoria să acţioneze mai riguros şi mai eficient pentru a contracara ameninţările şi provocările, astfel încât obiectivele României să fie realizate:

Aveţi datoria să acţionaţi – cum vă spuneam şi anul trecut – mai riguros şi mai eficient pentru a contracara aceste ameninţări şi provocări, pentru a găsi soluţii durabile, astfel încât obiectivele naţionale ale României să fie realizate, iar românii să fie bine protejaţi. În acelaşi timp, ca diplomaţi, este important să beneficiaţi de un avantaj deosebit, care trebuie păstrat cu orice preţ – poziţia României de stat stabil din punct de vedere politic, cu o creştere economică importantă, care continuă cu sincope întărirea statului de drept. Dacă păstrarea acestor atuuri rămâne mai ales responsabilitatea politică a Guvernului şi a Coaliţiei majoritare, păstrarea credibilităţii politice externe şi de securitate a României, ca stat pe care se poate conta, este şi răspunderea dumneavoastră. Sunt convins că acest imperativ este pe deplin conştientizat de fiecare membru al corpului diplomatic şi consular al României”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a ţinut să vorbească şi despre diaspora românească şi a făcut un apel pentru apărarea drepturilor şi interesul românilor de pretutindeni : “Vă rog să acordați cea mai mare atenție apărării cu maximă strictețe a drepturilor și intereselor românilor de pretutindeni. Români trăiesc peste tot, dar între diferitele grupuri ale Diasporei există diferențe esențiale. Sunt români care au legături istorice vechi cu țara, sunt români care au plecat abia după Revoluție, și fiecare țară are specificul ei cu românii de acolo. Pe mine, și pe dumneavoastră, trebuie să ne intereseze foarte mult, și în același fel, toți.

Nu uitaţi, dumneavoastră sunteţi România acolo unde activaţi! Cu cât o faceţi mai bine, cu atât mai bine funcţionează relaţia statului respectiv cu România. Aşadar, nu vă imaginaţi că vă doresc succes numai pentru dumneavoastră, pe persoană fizică. Vă doresc succes pentru ca noi toţi împreună să facem o politică externă ca lumea!„, a conchis Klaus Iohannis.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ