Acasă Alte comunitati Mai multe burse de studii în România

Mai multe burse de studii în România

Guvernul României oferă 5.500 de burse de studii pentru cetăţenii din Republica Moldova, pentru anul academic 2013-2014, ceea ce înseamnă cu 500 de burse mai mult decât anul trecut. Informaţia a fost făcută publică pe site-ul epresa.md, care citează site-ul oficial al Ministerului Educației din Republica Moldova.

Pentru învăţământul preuniversitar se vor oferi 1500 de burse, iar 3300 de burse pentru studiile superioare ciclul I licenţă, inclusiv 390 burse pentru extensiunile Bălți/Cahul. Alte 550 de burse sunt pentru studii superioare de master, doar pentru deţinătorii diplomei de licenţă din România. Pentru rezidențiat sunt oferite 25 de burse, iar pentru studii doctorale – 125 de burse.

Bursa lunară oferită de statul român va constitui echivalentul în lei a sumei de 65 de euro pentru elevi şi studenţi ciclul I de licenţă, 75 de euro pentru masteranzi şi 85 de euro pentru doctoranzi sau rezidenţi. Totodată, bursierii beneficiază de asistenţă medicală gratuită şi tarif redus la transport.

Pentru elevi, studenţi şi masteranzi, bursa se acordă pe parcursul anului academic, inclusiv în vacanţele de iarnă şi de primăvară, şi nu se acordă pe perioada vacanţei de vară. În timpul vacanţei de vară, elevii şi studenţii pot primi bursă numai în cazul în care sunt reţinuţi la şcoală sau la facultate pentru activităţi curriculare. Pentru doctoranzi, bursa se acordă pe toată durata anului calendaristic. Pentru cursanţii aflaţi la stagii de specializare/perfecţionare postuniversitară, bursa se acordă pe perioada efectuării stagiului.

Actele se vor depune cu începere din 22 iulie şi până la 3 august la consulatele României la Cahul, Bălţi şi Chişinău.

Articolul precedentItalia: CCIR are reprezentanță la Roma
Articolul următorPrimul Ombudsman European, femeie