Mai multe puncte de trecere a frontierei, blocate în Moldova

Mai multe puncte de trecere a frontierei, blocate în Moldova

Mai multe puncte de trecere a frontierei din Republica Moldova și-au sistat activitatea din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, anunță Deschide.md. Poliția de frontieră anunță că din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, prin punctele de trecere ”Tudora” și ”Palanca” nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj.

Autoritățile de frontieră din Ucraina au anunțat că au fost instituite restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu Republica Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Mai mult, circulația este interzisă în zona de sud a frontierei, de pe partea ucraineană, iar acest fapt condiționează neautorizarea trecerii frontierei de stat prin punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean.

La fel, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău” rămân nefuncționale, motivul fiind formarea podurilor de gheață peste râul Nistru.

Prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni”, „Vulcănești”, „Mirnoe”, „Cișmichioi”, „Ceadîr-Lunga-1”, „Ceadîr-Lunga-2” și „Basarabeasca” este autorizată trecerea frontierei de stat, însă din cauza ninsorilor abundente care au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul.

Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă și să aștepte până la remedierea situației.

Punctele de trecere ”Giurgiulești – Reni”, ”Cișmichioi”, ”Vulcănești”, ”Mirnoe” și ”Cairaclia” și-au sistat temporar activitatea.