Manifestări dedicate Zilei lui Eminescu, la Chișinău

Manifestări dedicate Zilei lui Eminescu, la Chișinău

DISTRIBUIȚI

Ziua de 15 ianuarie 2017, cu începere de la ora 10.00, va începe, la Chișinău, cu o depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu, amplasat pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Manifestările vor continua cu recitalul de poezie organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Ambianţa de secol XIX va fi asigurată de un grup de tineri actori şi artişti plasitici îmbrăcaţi în costume de epocă, iar defilarea actorilor va fi organizată cu sprijinul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”din Chişinău şi al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova.

În aceeaşi ambianţă de secol XIX, va fi vernisată şi expoziția „Mihai Eminescu… În mine bate inima lumii!”.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, va avea loc, la ora 11.30, la Rondul din spatele statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În spiritul tradiției junimiste și a reuniunilor de la „Bolta Rece” din Iași, Cafeneaua de la Casa Scriitorilor din Chișinău și vinăria „Purcari” vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper și scorțișoară.

Manifestările vor continua la Muzeul Național al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”, unde, începând cu ora 12.30, vor fi prezentate noile colecții ale muzeului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.