Maraton de pian la Ambasada României din Paris

Maraton de pian la Ambasada României din Paris

Ambasada României în Franța va găzdui, timp de două zile, în Palatul Béhague, un eveniment unic și fără precedent în Paris: “Maratonul” de pian!

Astfel, cu ocazia zilelor patrimoniului european, sâmbătă 17 septembrie şi duminică 18 septembrie, în Sala Bizantină, iubitorii muzicii vor putea asculta concerte cu o durată de câte 30 de minute în intervalul 11.00-18.00. Concertele vor fi urmate de vizite ghidate în palat, potrivit unui comunicat.

Concertele de pian, vor fi organizate în Sala Bizantină, și sâmbătă de la ora 19.00 și respectiv ora 20.00, cât și duminică, la orele 19.00, 20.00 și 21.00, dar fără vizite ulterioare în Palat.

Accesul este gratuit, fără rezervare prealabilă. Din motive de securitate, este prevăzut un control la intrare și solicitarea unui act de identitate.

Sub coordonarea prestigioasei pianiste de renume international Dana Ciocârlie, vor evolua 20 de tineri pianişti din care patru români, cu un repertoriu impresionant, ce va include partituri de la Bach, până în zilele noastre: Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt, Franck, Debussy, Ravel, Chostakovitch, Enescu…

Palatul Béhague este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase palate ale Parisului, așa cum l-a caracterizat scriitorul Henri de Régnier. Palatul a fost vândut pe 27 martie 1939 statului român, care şi-a transferat aici ambasada aflată până atunci în hotelul Pomar, din Avenue de Wagram. Primul ambasador român care a locuit în Palatul Béhague a fost Gheorge Tătărescu.