Acasă Stiri Marea Britanie va impune cel mai mare și mai sever pachet de...

Marea Britanie va impune cel mai mare și mai sever pachet de sancțiuni economice pe care Rusia le-a văzut vreodată

Marea Britanie va impune „cel mai mare și mai sever” pachet de sancțiuni economice „pe care Rusia le-a văzut vreodată”, a anunțat joi seara premierul Boris Johnson, citat de The Guardian.

Prim-ministrul britanic s-a adresat Camerei Comunelor, unde a spus că Regatul Unit va face „tot posibilul” pentru a oferi sprijin Ucrainei.

Johnson a anunțat că toate băncile majore din Rusia vor fi excluse din sistemul financiar britanic și se impune o înghețare totală a activelor VBT, a doua cea mai mare bancă a Rusiei. Vor exista limite ale sumei pe care rușii o pot avea în conturile bancare britanice, înghețarea activelor fiind extinsă la aproximativ 100 de persoane. De asemenea, compania aeriană Aeroflot va fi interzisă din Marea Britanie.

Măsuri similare vor fi impuse Belarusului, a adăugat Johnson.

Descriindu-l drept un „agresor cu mâinile pătate de sânge, care crede în cucerirea imperială”, premierul britanic a spus că Putin a fost „întotdeauna hotărât să-și atace vecinul”, adăugând: „Putin va fi condamnat în ochii lumii și a istoriei. El nu va putea niciodată să-și curețe sângele Ucrainei de pe mâini.”

Articolul precedentReuniunea extraordinară a miniștrilor Apărării în format B9, prin videoconferință
Articolul următorPrețurile la gaz și electricitate vor fi plafonate până la finalul anului