Mărginimea Sibiului, o „Destinație Europeană de Excelență”

Mărginimea Sibiului, o „Destinație Europeană de Excelență”

Mărginimea Sibiului a câștigat titlul de „Destinație Europeană de Excelență” privind turismul și gastronomia locală, la concursul organizat de Comisia Europeană „Destinaţii Europene de Excelenţă”.

Proiectul „Intensificarea turismului gastronomic în Mărginimea Sibiului” cu care Primăria Rășinari, în parteneriat Asociația Pensiunilor Agroturistice din această localitate,   s-a înscris în această competiție a fost ales câștigător în fața altor trei destinații românești candidate: Colinele Transilvaniei, clasate pe locul doi, urmate de Tismana și Județul Neamț.

Delegații din partea Autorității Naționale pentru Turism au fost puși față în față cu bogățiile naturale și culturale caracteristice Mărginimii prin plimbări în perimetrul zonei și vizite programate, au fost sensibilizați de ospitalitatea de care locuitorii acestei zone dau dovadă și au fost impresionați de numărul de turiști străini cu care s-au întâlnit in zona.

Având în vedere tema acestui concurs, delegații Autorității Naționale pentru Turism, au degustat produse autentice realizate în gospodării, precum: sloi de oaie gătit chiar la o stână în Rășinari, brânzeturi, plăcinte și afumături tradiționale specifice Mărginimii Sibiului, anunţă Radio Romania Actualităţi.

Mărginimea Sibiului, prin Primăria Rășinari și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari, va fi premiată în cadrul unei festivități la Bruxelles, în decembrie 2015, pentru proiectul „Intensificarea turismului gastronomic în Mărginimea Sibiului”.

Zona Mărginimii Sibiului va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu, prin crearea unei pagini speciale, iar cu ocazia ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo în perioada 12-15 noiembrie 2015, această destinație va beneficia de spaţiu de prezentare în cadrul standului Autorităţii Naţionale pentru Turism.

În anul 2009 Mărginimea Sibiului a fost distinsă și cu premiul internațional “Mărul de aur” pentru turism