Maria Ligor a discutat cu ambasadorul Republicii Croația în România despre...

Maria Ligor a discutat cu ambasadorul Republicii Croația în România despre înființarea Școlii de la Susnjevica

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, l-a primit luni pe ambasadorul Republicii Croația în România, Davor Vidiš. La întâlnire a participat și Cosmin Dinescu, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.Discuțiile au evidențiat interesul părții croate pentru experiența pe care România o are în domeniul asigurării drepturilor minorităților naționale și în implementarea programelor pentru diaspora, fiind convenită realizarea unui schimb de bune practici între cele două state, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Părțile au exprimat satisfacția cu privire la proiectele bilaterale privind educația în limba maternă, precum înființarea Școlii de la Susnjevica, în care este studiat dialectul istroromân, și rețeaua școlară în limba croată din județul Caraș-Severin.

Interlocutorii au agreat aprofundarea cooperării în domeniu, prin organizarea unor reuniuni la nivel de experți care să discute inițierea unor noi proiecte bilaterale în domeniul accesului minorităților etnice înrudite din cele două state la educație, mass-media și serviciu religios în limba maternă.