Masă rotundă pe teme europene la Ambasada României din Berlin

Masă rotundă pe teme europene la Ambasada României din Berlin

Ambasadorul României în Republica Federală Germania, ES Emil Hurezeanu, a găzduit, joi, 13 octombrie, în saloanele ambasadei, recepția de deschidere a lucrărilor celei de-a patra ediții a Mesei Rotunde pe teme europene, desfășurată în acest an sub genericul „Rebuilding the EU. German and Romanian views”.

Diplomatul a subliniat caracterul privilegiat al relațiilor bilaterale româno-germane, bazat pe un parteneriat solid transpus printr-un dialog dinamic și consistent. Totodată, a evocat profilul pro-european al țării noastre și angajamentele asumate în acest sens, potrivit unui comunicat al ambasadei.

Masa rotundă constituie un schimb de idei deschis între actori instituționali și non-instituționali, menit să aducă în atenție asemănările, dar și diferențele de abordare și poziționare ale României și Germaniei față de teme de actualitate ale agendei europene, oferind, totodată, un cadru favorabil consolidării cooperării bilaterale româno-germane. Evenimentul este organizat de Fundația Friedrich Ebert (FES), în cooperare cu Institutul german pentru politică internațională și de securitate (SWP), Institutul European din România, cu sprijinul MAE german și al ambasadei României în Germania.