„Masacrul de la Fântâna Albă. 75 de ani – pagina ascunsă a...

„Masacrul de la Fântâna Albă. 75 de ani – pagina ascunsă a istoriei”, expoziție de fotografii în Parlamentul European dedicată Katynului românesc

Eurodeputatul Siegfried Muresan organizează marți, 5 aprilie, la Bruxelles, în Parlamentul European o expoziția de fotografii „Masacrul de la Fântâna Albă. 75 de ani – pagina ascunsă a istoriei”, dedicate tragicului eveniment petrecut la 1 aprilie 1941, în Bucovina de Nord, când circa 3.000 de români au fost uciși de trupele sovietice aproape de localitatea Fântâna Albă, la 3 kilometri de granița cu România, în timp ce încercau să se întoarcă în țara-mamă după ce Uniunea Sovietică anexase nordul Bucovinei.

La vernisarea expoziției sunt invitați tineri din România și Republica Moldova pentru a discuta despre acest tragic eveniment din istoria României.

”Este de datoria noastră astăzi să ne gândim cu toții la această rană care nu va putea fi niciodată ștearsă din sufletul românesc, mai ales acum, după ce timp de jumătate de secol comuniștii au interzis orice referire la acest masacru. Este modul în care am crezut că pot cel mai bine să-mi aduc omagiul pentru victimele acestei negre pagini a istoriei noastre”, afirmă europarlamentarul român.