Masacrul de la Fântâna Albă comemorat de senatorii Comisiei românilor de pretutindeni

Masacrul de la Fântâna Albă comemorat de senatorii Comisiei românilor de pretutindeni

DISTRIBUIȚI

Membrii Comisiei românilor de pretutindeni vor organiza pe 2 aprilie, în localitatea Rădăuţi, o şedinţă având ca temă marcarea Zilei Naţionale de cinstire a memoriei românilor victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie.

De asemenea, în aceeaşi zi, la Biblioteca din Rădăuţi va fi organizată o manifestare în memoria celor ucişi în 1 aprilie 1941 în pădurea Varniţa.

După acest moment, senatorii vor merge în Ucraina, unde vor depune coroane de flori la monumentul ridicat în memoria victimelor.

La manifestări vor lua parte consulul general al Ucrainei la Suceava, precum şi reprezentanţi ai comunității românești din regiunea Cernăuţi.

La 1 aprilie 1941, aproximativ 3.000 de români care încercau să se refugieze în România, din cauza represaliilor rușilor au fost asasinați la 3 kilometri de granița cu România, într-o poiană din Pădurea Varnița.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.