Matiaș Svetlana Vasilisa, singura educatoare care predă în limba română la Cernăuţi

Matiaș Svetlana Vasilisa, singura educatoare care predă în limba română la Cernăuţi

DISTRIBUIȚI

„Cu ocazia recepției organizate de Consulatul General al României din Cernăuți prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în data de 27 noiembrie 2018, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie subordonată Ministerului Românilor de Pretutindeni, va acorda un premiu special (de excelență) doamnei Matiaș Svetlana Vasilisa educatoarea unicii grupe mixte de grădiniță cu predare în limba română din orașul Cernăuți.

Demersurile pentru deschiderea unei grădinițe separate cu predare în limba maternă nu sunt pe cale de realizare în viitorul apropiat. Astfel, doar cei circa 30 de copii de toate vârstele preșcolare au pregătirea pentru școala cu predare în limba română din această grupă care este coordonată de doamna educatoare Matiaș Svetlana Vasilisa.

Ca urmare a întregii activități educaționale derulate în folosul copiilor români din regiunea Cernăuți și a aportului deosebit, constant și eficient la menținerea și promovarea identității românești, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” acordă doamnei Matiaș Svetlana Vasilisa, educatoarea unicii grupe mixte de grădiniță cu predare în limba română din orașul Cernăuți  un premiu în valoare de 500 de euro”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.