Medalia de Argint din partea Camerei Deputatilor Italiene pentru un elev român...

Medalia de Argint din partea Camerei Deputatilor Italiene pentru un elev român la Concursul Internațional de Poezie ”Giovani e Poesia”

Decernarea premiilor Concursului Internațional de Poezie ”Giovani e Poesia”, ediția XXIV, va avea loc pe 7 iunie, la la prestigioasa Villa Canonica din Triuggio din Milano, Italia.

Pentru a doua oară în istoria Premiului, un autor din România, elevul Marius Florea de la Liceul din Brașov a obținut Medalia de Argint din partea Camerei Deputaților Italiene.

Deja o tradiție și un reper în lumea poeziei, a poeților din Italia și multe alte țări, Concursul Internațional de Poezie de la Triuggio a reunit și la prezenta ediție sute de candidați la premiile oferite de juriu.

La cea de a 24-a editie a Premiului International Centro Giovani e Poesia au participat un numar de 548 de autori cu un total de 508 compozitii. Prezența straină a fost compusă din 115 participanti din Bulgaria, 75 din România, 16 din Republica Moldova, 4 din Germania, 3 din Polonia, Croația și Albania, 2 din Ucraina, Maroc, Algeria, Olanda și Irlanda, 1 din Argentina, Egitto, Colombia, Gran Bretagna, Grecia, Franța, Tunisia și Cile, un total de 237 autori straini.

A 24-a editie (2014-2015) a prestigiosului premiu a adus din nou România printre primele locuri ca număr de participanți. Un număr de 75 de copii, cu vârstele cuprinse între 10 și 17 ani, au trimis creațiile lor literare, conform regulamentului traduse în limba italiană.

Premiul 2- Scoala M.COSTIN din Suceava Sectiunea C (13 – 17 ani)

  • Premiul I   – ALEXANDRA MIRIAM TEMNEANU     di Suceava (Romania)
  • Premiul II   – MARIUS FLOREA   din Brasov (Romania)
  • Mentiune de onoare – ANDRA HOSTINARI din Suceava (Romania)

 Sectiune D (cu varsta cuprinsa peste 18 ani)

 Premiul III –   NITA FLORENTINA din Tamaseni (Romania)

  • Sectiunea F (foto-poezie/in mememoria lui Angelo Villa)
  • Premiul I – NITA FLORENTINA din Tamaseni (Romania)

 Premii și diplome speciale:

 – Medalia de argint din partea Presedintiei Camerei Deptatilor Italiene elevului Marius Florea de la Liceul Unirea din Brasov

– Premiul “In memoria di Ettore Villa-miglior giovane autore” elevei NOEMI SURUGIU din Suceava (Romania)

– Premiul “ Valorizza il territorio” elevei PETRA ANA MIRICA BOBIT din Galati (Romania)

– Premiul “Giovani Voci” elevului PAUL IULIAN FLORESCU di Suceava (Romania)