Medalii la Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări pentru juniori

Medalii la Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări pentru juniori

România a obţinut 9 medalii la Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări pentru juniori (grupele 8-18 ani), anunță Federația Română de Șah.

Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări s-au desfăşurat, zilele trecute,  în Serbia, la Novi Sad, unde aproximativ 200 de jucători din 23 de ţări au participat la competiţie.

Astfel, România a obţinut cinci medalii de argint cucerite de Ema Obadă şi Andreea-Cristina Năstase la şah blitz, Luca-Mihnea Metehău, George Stoleriu şi Andrei Theodor Dolana la dezlegări probleme de şah.

De asemenea, România a mai câştigat alte patru medalii de bronz, cucerite de Luca-Şerban Dumitru şi Maria Fileru la şah rapid, Ema Obadă la dezlegări probleme şah şi echipa Clubului Central de Şah Bucureşti (Luca-Mihnea Metehau, Radu-Fabian Dobre, Ioana Oţetea, Maria Fileru) la grupa de 10 ani.

Următoarea ediţie a Campionatului European de şah rapid, blitz şi dezlegări pentru juniori (grupele 8-18 ani) se va desfăşura tot la Novi Sad (Serbia), în 2016.