Medalii la sporturi neolimpice

Medalii la sporturi neolimpice

Oana Corina Constantin a fost vedeta delegaţiei României la Jocurile Mondiale de la Cali, transmise Digi Sport. Gimnasta a cucerit trei medalii în penultima zi a competiţiei. Oana Constantin şi-a adjudecat aurul în proba individuală la gimnastică aerobică, după ce a devansat-o pe campioana mondială en-titre, Sara Moreno.

Constănţeanca şi-a îmbogăţit palmaresul cu alte două medalii de argint – una în proba de trio, alături de Andreea Bogati şi Anca Surdu, şi alta la grup.

În prima zi a întrecerilor de gimnastică aerobică, tricolorii obţinuseră un aur în proba de perechi şi un argint la aero dance.

Cu un total de cinci medalii, România a urcat pe locul 19 în ierarhia competiţiei, la egalitate cu Polonia. Lider al clasamentului mondial este Rusia, cu 51 de medalii, urmată de Italia, cu 47, şi Franţa, cu 38.

România a participat la Jocurile Mondiale de la Cali (Columbia) cu o delegaţie de 12 sportivi. Competiția s-a desfășurat între 26 iulie şi 4 august cu participarea a 4.500 sportivi şi oficiali din 191 de ţări. Cei mai mulţi reprezentanţi ai ţării noastre, zece, sunt la gimnastică aerobică, sport de la care se spera şi câştigarea unor medalii.

Jocurile Mondiale sunt o competiție multi-sportivă, care reuneşte în special sporturi neolimpice. Prima ediție a avut loc în 1981.

La ediţia trecută, desfăşurată în 2009 în China, România a avut 13 sportivi şi a cucerit două medalii, una de aur şi una de argint (locul 30 în lume). În ierarhia all-time, România se află pe locul 43, cu 3 medalii de aur, 3 de argint şi una de bronz.

Oraşul polonez Wroclaw va fi gazda ediţiei cu numărul 10 a Jocurilor Mondiale, în 2017.