Medalii pentru România la Taipei

Medalii pentru România la Taipei

Trei medalii de aur, una de argint şi trei de bronz au obţinut până acum sportivii români prezenţi la Universiada de la Taipei. România are concurenţi în problele de atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo, scrie agerpres.

Alina Rotaru a adus României a treia medalie de aur la Universiada de la Taipei. Atleta română a fost prima în proba de săritură în lungime, cu o săritură de 6,65 metri.

Rotaru a ratat primele două încercări şi risca să fie eliminată din concurs (doar primele opt rezultate continuă competiţia după trei încercări), dar a reuşit 6,41 m la a treia tentativă. Rezultatul de 6,65 m a venit la a cincea încercare.

Atletul român Andrei Marius Gag a cucerit medalia de bronz la aruncarea greutăți,  cu 20,12 m, performanță reușită din a doua încercare. De asemenea, în calificări, sportivul reușise 20,45 m, cea mai bună aruncare din ambele grupe preliminare.

Totodată, atletul Alexandru Nicolae Soare a obţinut medalia de argint în proba de 10.000 de metri, sosind pe poziţia secundă cu un timp de 29:12.76.

România participă la ediţia a 29-a a Universiadei de vară cu o delegaţie de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

Ţara noastră s-a clasat pe locul 29 pe naţiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), cu un bilanţ de o medalie de aur, trei de argint şi trei de bronz.