Medicii care vor lucra peste Prut pleacă joi dimineață spre Chișinău

Medicii care vor lucra peste Prut pleacă joi dimineață spre Chișinău

Echipa medicală din România care va lucra, în perioada următoare, în unitățile sistemului sanitar din Republica Moldova implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, va pleca joi dimineață spre Chișinău.

În acest context, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va efectua, la 30 aprilie 2020.

În cadrul deplasării la Chișinău, ministrul Bogdan Aurescu va participa, alături de alți oficiali români, la ceremonia de întâmpinare organizată pentru echipa medicală din România și va avea și o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea.De asemenea, șeful diplomației române va fi primit de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, și va avea întrevederi cu reprezentanți ai mediului politic din Rep. Moldova.

De asemenea, șeful diplomației române va fi primit de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, și va avea întrevederi cu reprezentanți ai mediului politic din Rep. Moldova.

Ministrul Bogdan Aurescu va evidenția, cu prilejul vizitei, necesitatea ca autoritățile din R. Moldova să continue consecvent reformele esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului european, România continuând să urmărească cu prioritate respectarea intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din Republica Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu va reconfirma, totodată, angajamentul ferm al României pentru sprijinirea unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare s-au împlinit, la 27 aprilie 2020, zece ani, acest parcurs fiind singurul în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetățenilor săi.

Reamintim ca președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că România va acordare, în beneficiul tuturor cetățenilor Rep. Moldova, un pachet consistent de sprijin în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, concretizat în trimiterea unei echipe medicale și donarea unor echipamente medicale, medicamente și dispozitive medicale.