Medicii romani din Spania se vor putea inregistra pe o lista a...

Medicii romani din Spania se vor putea inregistra pe o lista a Ambasadei din Madrid pentru a fi gasiti mai usor de pacienti

Românii care lucrează în medicină şi domeniile conexe din Spania vor constitui asociații pentru a putea fi în legătură unii cu alţii, pentru putea coopera mai organizat cu autorităţile române şi spaniole pentru îmbunătăţirea sistemelor medicale din ambele ţări şi pentru a se putea coordona transferul de expertiză între România şi Spania.

Decizia a fost anunțată la Ambasada României din Madrid cu ocazia primei întâlniri a profesioniştilor români activi în Spania în domeniul medicinii şi sectoarelor conexe. Scopul reuniunii a fost de a îmbunătăţi coordonarea atât între românii din domeniul medicinii din Spania, cât şi a acestora cu ambasada şi cu autorităţile române de resort.

În cadrul întâlnirii, s-a stabilit și că experţii medicali români care lucrează în sectorul privat din Spania se vor putea înregistra pe o listă, pe care Ambasada să o pună la dispoziţia cetăţenilor români doritori să contracteze serviciile lor. În acest fel, românii din Spania care, din diferite motive, doresc să primească servicii de natură medicală din partea unui expert român vor avea posibilitatea de a verifica dacă un astfel de specialist este disponibil în zona în care locuiesc.

Viitoarea reuniune a fost stabilită pentru 26 noiembrie 2016, până atunci urmând să fie conturată o listă de priorităţi pentru cooperarea România – Spania în domeniul medical, să fie lărgit cercul de experţi români din Spania implicaţi în această iniţiativă şi să fie detaliat caracterul viitoarei asociaţii a românilor din sistemul medical spaniol. Ambasada a confirmat că este întotdeauna dispusă să găzduiască astfel de reuniuni, atât pentru cei din domeniul medical, cât şi pentru cetăţeni români din alte bresle.

Ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău, a mulţumit celor prezenţi pentru contribuţia valoroasă la sănătatea şi, implicit, bunăstarea celor aflaţi Spania şi a subliniat că această contribuţie se poate îmbunătăţi şi extinde prin schimburi de experienţă în interiorul grupului de români din medicina spaniolă, precum şi prin explorarea posibilităţilor de transfer de expertiză în domeniu între România şi Spania. A adăugat că această coordonare între experţii români din domeniul medical spaniol poate multiplica beneficiile pentru imaginea României şi a cetăţenilor români care muncesc în Spania.