Medicul Gheorghe Cerin la standul românesc de la EXPO 2015 în Milano

Medicul Gheorghe Cerin la standul românesc de la EXPO 2015 în Milano

DISTRIBUIȚI

Conferinţa cu tema „Alimentaţia. Mâncarea şi bolile. Unde este linia de demarcaţie?” va fi susţinută, pe 27 iunie, la EXPO 2015 din Milano, de apreciatul  medic cardiolog Gheorghe Cerin, primar în cardiologie la Clinica San Gaudenzio din Novara.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural din Milano în colaborare cu Pavilionul României, Fundaţia Cardioteam Onlus şi Policlinica din Monza, precum şi Clinica San Gaudenzio din Novara, aceasta din urmă fiind clinica în care doctorul Cerin activează de peste 20 ani în domeniul cardiochirurgiei.

Relaţia dintre mâncare şi sănătate este o temă de mare actualitate şi constiuie o ocazie de dezbatere în societatea noastră atât de frenetică şi stresantă.

Corpul uman este o maşină complexă şi care se auto reglează, care, ca toate maşinile, pentru a funcţiona bine şi pe timp cât mai îndelungat, cere să fie folosită în mod corect. Cunoaştem instrucţiunile de folosire ale maşinii? Le respectăm? S-ar părea că mulţi dintre noi ar trebui să recitească „libretul de instrucţiuni” şi să-şi amintească faptul că hrana – benzina noastră de zi de zi – trebuie să fie consumată în cantitate corectă, respectând vârsta şi tipul de activitate fizică desfăşurată şi că nu toate tipurile de carburant (carne, peşte, brânzeturi, fructe, legume) sunt la fel şi că unele dintre acestea, cum ar fi grăsimile saturate, pot dăuna în mod foarte grav maşinii noastre”, susține doctorul Cerin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.