Memoriale ale durerii istorice

Memoriale ale durerii istorice

DISTRIBUIȚI
Foto: BucPress

În localitatea Stăneşti, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi a avut loc sfinţirea unui Monument în memoria victimelor stalinismului şi a celor căzute în cel de-al Doilea Război Mondial, anunţă BucPress.

Monumentul comemorativ a fost ridicat în curtea bisericii Sfânta Parascheva din localitate şi a fost sfinţit de un sobor de preoţi în frunte cu parohul bisericii, părintele Nicolae.

La slujba de pomenire au fost prezenţi creştinii din sat, oficialităţi ale raionului Hliboca, preşedintele Societăţii regionale „Golgota”, prof. Ilie Popescu, reprezentanţi ai presei din regiune.

Un pios omagiu eroilor şi victimelor stalinismului din comuna Stăneşti şi din întreaga Bucovină a adus ministru consilier Ionel Ivan, care a participat la eveniment împreună cu soţia Mioara Ivan. Diplomatul român şi-a exprimat speranţa că toate aceste memoriale ale durerii istorice vor reverbera cu memorialul eroilor români, Crucea de pe Muntele Caraiman.

Ionel Ivan a menţionat că „relaţiile dintre România şi Ucraina continuă să se dezvolte şi împreună vom depăşi problemele apărute pe parcurs”.  Cu această ocazie, familia Ivan a donat  bisericii din localitate o sumă modică de bani pentru ca părintele paroh Nicolae să asigure îngrijirea monumentului şi să aprindă o lumânare la Monumentul comemorativ, să depună o floare în memoria victimelor staliniste.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.