„Meșteshukar ButiQ“ românesc la Vienna Design Week

„Meșteshukar ButiQ“ românesc la Vienna Design Week

DISTRIBUIȚI

„Vienna Design Week“ va transforma, în perioada 25 septembrie și 4 octombrie, capitala Austriei într-un spațiu pentru design. Considerat a fi cel mai mare festival de design din Austria, evenimentul a atras la ediția precedentă peste 34.200 de vizitatori. Țara invitată în acest an este Franța.

România va fi reprezentată la eveniment de expoziția „PLUG TO NATURE // DELTACRAFT“. Conceptul „PLUG TO NATURE“ este ancorat în tradiția meșteșugarilor din Delta Dunării și inspirat din povestea de succes a lui Ivan Patzaichin. Tot o expresie a tradițiilor din Delta Dunării, traduse într-un limbaj contemporan, este și colecția de obiect „DELTACRAFT design + meșteșug“.

Zece meșteșugari talentați din Deltă au lucrat cot al cot cu designerii Ana Botezatu, Emese Pop, Ciprian Manda și curatorii Marlene Stanciu și Mihai Sibianu. Rezultatul acestei colaborări sunt ansambluri conceptuale și utilitare armonios și meticulos construite. Vernisajul expoziței va avea loc pe data de 27 septembrie.

A doua participare românească este cea a „Meșteshukar ButiQ“, care va fi prezent în cadrul „Vienna Design Week“ cu un „Roma Design Pop-up Store“ chiar la sediul central al festivalului, la „Brotfabrik Wien“. „Meșteshukar ButiQ“ este brandul umbrelă pentru afacerile sociale dezvoltate în comunitățile de meșteșugari romi din țara noastră.

Alături de Nadja Zerunian și Peter Weisz – un duo creativ de designeri austrieci – argintari, rudari, căldărari, pielari, împletitori și croitori au reușit să aducă o abordare nouă asupra integrării meșteșugului rom în peisajul designului contemporan. Aceste produse tradiționale, însă reinterpretate, pot fi achiziționate și în cadrul „Vienna Design Week“.

Pe lângă expoziții, discuții, workshopuri sau prezentări „Vienna Design Week” oferă și patru tururi prin diferite zone ale Vienei, în care accentul se pune pe design și pe ceea ce are orașul de oferit în acest domeniu. Chiar sediul central al festivalului – Brotfabrik Wien – are o poveste interesantă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.