Acasă Cultura / Culte ”Mica Unire Muzicală” la Biblioteca Metropolitană București

”Mica Unire Muzicală” la Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București (BMB) organizează joi, 23 ianuarie, de la orele 17.00, la sediul central Mihail Sadoveanu, ”Mica Unire Muzicală”, un concert de muzică și versuri, dedicat Unirii Principatelor Române.

În prima parte a spectacolului, artiștii din cadrul proiectului permanent al BMB ”Opera la bibliotecă” au pregătit un program special dedicat acestui eveniment istoric, prezentat de Cristina Lascu, care va recita din lirica românească. Repertoriul va include fragmente din muzica românească de operă, dar și alte piese muzicale ale compozitorilor naționali cunoscuți, însoțite de momente lirice care ne vor aduce aminte de actul Unirii Principatelor Române.

În partea a doua a spectacolului, începând cu orele 18.00, violonista Mioara Moroianu și pianistul Viniciu Moroianu vor oferi publicului un recital cameral cuprinzând Sonata nr.3 în Mi bemol major, op.12 de Ludwig van Beethoven, Sonata în fa minor, op.4 Felix Mendelssohn Bartholdy și Elegie, op.35 de Carmen Petra Basacopol.

De asemenea, începând cu orele 10.00, în holul principal al Sediului Central Mihail Sadoveanu, poate fi admirată expoziția ”Frânturi de suflet românesc în ipostaze textile”, sub semnătura etnologului Lucia Brad Paraschivescu.

Articolul precedentSe pregătește a treia ședință comună de guvern România-Israel
Articolul următorPresă: Schema prin care ruși și ucraineni devin cetățeni români fără să-i verifice nimeni