Microbuzele școlare ajung la Chișinău în luna mai

Microbuzele școlare ajung la Chișinău în luna mai

Noile microbuze școlare pe care România le donează Republicii Moldova vor ajunge peste Prut în cursul lunii mai și vor fi repartizate în funcție de necesitățile identificate, în mod prioritar școlilor de circumscripție la nivel raional.

Microbuzele sunt de culoare galbenă și sunt personalizate prin două casete luminoase cu inscripția “TRANSPORT ELEVI”.

Astăzi, 12 aprilie, Ministerul Finanțelor Publice din România și Ministerul Educației din Republica Moldova au semnat contractul de donație pentru cele 96 de mijloace de transport școlar (95 de autovehicule tip 16+1 locuri pe scaune și un autovehicul destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă și echipat pentru 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante.).

Microbuzele au fost achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice și Fondurilor Europene și sunt complet echipate şi pregătite pentru introducerea lor în exploatare, partea română suportând, totodată, și cheltuielile livrării acestora în Municipiul Chișinău.

Donaţia este prevăzută în  Memorandumul semnat pe 22 martie a.c., între guvernele celor două ţări, pentru acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei, respectiv continuarea programului de donaţie de microbuze şcolare în scopul soluţionării situaţiilor celor mai dificile şi urgente din mediul rural al Republicii Moldova.

Pe lângă cele 96 de microbuze, România a mai donat Republicii Moldova, în septembrie 2014, alte 100 de microbuze destinate transportului elevilor.