Ministrul Andreea Păstîrnac, alături de elevii români din Grecia la începutul noului...

Ministrul Andreea Păstîrnac, alături de elevii români din Grecia la începutul noului an şcolar

Foto: http://asociatiadacia.com/

La Școala de Limbă Română, Cultură și Civilizație, care funcționează în cadrul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a avut loc Festivitatea de Deschidere a anului școlar 2017-2018, eveniment care s-a desfășurat la sediul acesteia, strada Keiriadon 92, Petralona, Atena.

La eveniment, a participat şi o delegației  ministerială  condusă de Andreea Păstîrnac, ministrul pentru românii de pretutindeni,  ambasadorul  Lucian Fătu, Anca Chisăliță, atașat cultural, și Mariana Craciun-consul onorific în Patra.

Potrivit Asociaţiei Dacia, evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire și binecuvântare a tuturor celor prezenți, de către preotul Sergiu Toia de la biserica Sfânta Cruce din Pireu. În continuare,  Andreea Pâstîrnac a mulțumit pentru invitația de a fi prezentă la deschiderea anului școlar,  exprimându-și  susținerea  proiectului Școala de limbă română, cultură și civilizație,  prin care se  transmit   tinerelor generații, limba, cultura și tradițiile românești .  A prezentat detalii despre campania inițiată de MRP , Limba română, educație și comunicare, prin care elevii școlii noastre au primit suporturi de curs însoțite de CD-uri  pentru predarea interactivă a limbii române.

“Vă felicit pentru ceea ce faceti! Noi nu am putea să fim alături de dumneavoastră fără munca extraordinară pe care o depuneți. Le dorim copiilor care frecventează aceste cursuri mult succes și să ne vedem cu bine la serbarea de sfârșit de an!”, a adăugat la final ministrul pentru românii de pretutindeni.

Lucian  Fătu, ambasador al României în Republica Elenă a prezentat urări de bine și succes consiliului, profesorilor și membrilor asociației,  felicitându- i  pentru efortul depus  in scopul  realizării  cu succes a activităților. – corespondență de la Daniela Popescu, Grecia