Ministrul Andreea Păstîrnac i-a vizitat pe copiii români care frecventeză Școala de...

Ministrul Andreea Păstîrnac i-a vizitat pe copiii români care frecventeză Școala de duminică din Coslada (Spania)

Foto: MRP

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a aflat în perioada 18-20 noiembrie 2017, într-o vizită de lucru la Madrid. În acest context, oficialul român a participat la ceremonia de oficierea a primei Sfinte Liturghiii a Catedralei Ortodoxe din Madrid, alături de înalți prelați români din întreaga diasporă.

Totodată, ministrul Andreea Păstîrnac a vizitat Școala de duminică organizată de Parohia Ortodoxă Română din Coslada, unde copiii români participă la cursuri de limba și literatura română, inițiativă susținută de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin programul „Limba română, educație și comunicare”, prin care sunt distribuite în mod gratuit suporturi de curs însoțite de CD-uri interactive pentru copii și profesori. În cursul zilei de 19 noiembrie 2017, ministrul a avut întrevederi de lucru cu reprezentanti ai mediului asociativ din Madrid pentru a identifica noi modalități de cooperare la nivel social, cultural și economic.

De asemenea, ministrul a avut o serie de întâlniri cu membri ai Guvernului spaniol din domeniul politicii sociale și familiei, al drepturilor cetăţenilor şi al muncii, precum și cu reprezentanți ai Congresului Deputaților.