Ministrul Apărării a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic...

Ministrul Apărării a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu SUA, în toate domeniile de activitate

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, la Munchen, o întrevedere bilaterală cu președintele Consiliului Atlantic al SUA (AC), Frederick Kempe, și a participat la o masă rotundă prezidată de generalul (ret.) James Jones, fost comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) și președinte executiv de onoare al AC. Cele două activități au avut loc în marja Conferinței de securitate.

În cadrul întâlnirii cu președintele Consiliului Atlantic al SUA, care a avut loc duminică, 16 februarie, ministrul român a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, în toate domeniile de activitate, cu accent pe cel strategic și de apărare. De asemenea, a mulțumit pentru sprijinul constant acordat în promovarea agendei de securitate a României și a exprimat convingerea că acest trend va continua.

Ministrul Ciucă a amintit de colaborarea fructuoasă în cadrul proiectelor în format multilateral, precum Inițiativa celor Trei Mări și Mobilitatea Militară, accentuând că mobilitatea militară rămâne o prioritate atât pe agenda națională, cât și la nivelul NATO și al Uniunii Europene, fiind un element critic determinant al consolidării posturii aliate de descurajare și apărare.

”În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii europene de transport, este important să luăm în considerare nevoia de a asigura un echilibru geografic și conectivitatea tuturor domeniilor de transport – terestre, aeriene și maritime”, a concluzionat ministrul Apărării Naționale.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, 15 februarie, la invitația generalului (ret.) James Jones, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la masa rotundă intitulată ”Secured 5G in Defence, National Security and Society”.